Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Veš kaj je "off" obrok?

ves-kaj-je-off-obrokOff obrok je izredno priporočljiva metoda. Sploh za tiste, ki obračate svoje življenje na glavo in se borite z veliko odvečnimi kilogrami. V naslednjih stavkih vam bomo razložili zakaj in upamo, da razbijemo nekaj mitov v vaših glavah.

Off obrok« je v bodibilding in fitness krogih znan kot obrok, ki ni v skladu s pravili zdrave prehrane oziroma s predpisanim načinom prehranjevanja, ki mu sledimo. Ponavadi vsebuje večje količine sladkorja in maščob ter predstavlja nekakšen »odklop« od našega siceršnjega jedilnika.

Služi kot zadovoljitev potreb po »prepovedani« hrani, hkrati pa močno pospeši hitrost presnove na shujševalni dieti in nudi dodatne kalorije pri pridobivanju mišične mase.

Off obrok je lahko karkoli?

Delno drži. Off obrok je lahko kadarkoli, vendar ena stvar, ne sto. Prav tako je fino, da ne zmažemo cele ogromne pice, kot da nam gre za življenje. Prav tako to ne pomeni, da skozi dan zbašemo celo škatlo kornetov.

Govorimo torej o hrani, ki jo damo na stran a jo s pomočjo obrokov ne izločimo popolnoma. Obrok je najboljše imeti na dan, ko telovadimo predvsem za mišično maso ali imamo intenzivni cardio trening. Off obroki so namreč vsaj ponavadi polni predelanih ogljikovih hidratov, ki jih bo tako lahko telo vsaj koristno porabilo.

Off obrok je priporočljiv in težko ste garali zanj. Ne krivite se, ker ga imate, pač pa ga vzemite kot del procesa! Po off obroku skočite nazaj na vagon in ne zavlečite off obrok v off dan ali off teden ali v celoten propad truda.

NASVET – Na dan po off obroku se ne tehtajte. Telo bo po off obroku videti bolj napihnjeno, zadrževalo bo vodo in teža se vam bo povečala, lahko tudi za več kilogramov. Naj vam to ne uniči motivacije, teža se bo namreč zelo hitro uravnala.

Facebook Google+

Vpiši email naslov ...
Izgubite svoje kilograme enostavneje in hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku