Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Znebite se celulita za vedno!

Znebite-se celulita-za-vednoAli celulit zaznamuje vaše življenje? Se sramujete kratkih oblačil zaradi vaše pomarančaste kože? Si želite, da je celulit na vaših stegnih zgodovina?
Ne skrbite, z vami bomo delili odlične metode za odpravo celulita, ki so pomagale že mnogim ženskam.

Kaj je celulit?

Razlog za nastanek celulita tiči v nezdravem prehranjevanju in pomanjkanju telesnega gibanja, kar privede do hormonskega neravnovesja. Ko se hormonsko ravnovesje v telesu poruši, se proces nastajanja celulita šele začne. Vidne znake na naši koži pa opazimo potem, ko naše telo že dolgo časa opozarja na boljše navade.

Prvi koraki pri nastajanju celulita namreč niso vidni navzven, čeprav se v našem telesu že dogajajo neprijetne spremembe. Maščobne celice se na določenih mestih med seboj sprimejo in vežejo nase večjo količino vode, ki jih obdaja. Po tem se te maščobne celice razlikujejo od preostalih »običajnih« maščobnih celic, ta sprememba v velikosti, strukturi in konsistenci pa privede do neenakomerne razporeditve podkožja. Taka maščoba se prerine mimo vezivnega tkiva, kar nato opazimo kot celulit.

Kako nastane celulit?

Za zdravo kožo in podkožno tkivo je ključna dobra oskrba s kisikom, ta pa kroži po telesu s krvnim pretokom oziroma krvjo. Na slab krvni pretok vpliva mnogo dejavnikov, ki so krivci za celulit. Fizično krvni obtok ustavljamo predvsem s preozkimi oblačili in neprimerno telesno držo.
 
Izredno močan dejavnik za nastanek celulita, je tako kot za večino preostalih kožnih tegob, kajenje. S kajenjem povečujemo količino prostih radikalov v našem telesu, zmanjšujemo oksigenacijo, obenem pa kajenje vpliva na naše prehranjevalne navade in fizično kondicijo.

Večje razlike v količini celulita med ženskami lahko pripišemo tudi genetski predispoziciji, oziroma sreči ali nesreči, kako se naše telo odziva na zunanje vplive. Geni so odgovorni predvsem za večjo in neenakomerno kopičenje maščobnih celic, ki se nahajajo tik pod površjem naše kože.

Popolna osvoboditev od celulita je dolgotrajna

Izboljšanje pa je moč doseči v dovolj kratkem času!

Najprej izboljšajte stanje, nato se znebite celulita za vedno s šestimi učinkovitimi metodami.
Znebite-se-celulita-za-vedno 2
Izboljšajte krvni pretok

Zdravilo ni čudežno, je pa zagotovo zelo enostavno, če smo le dovolj disciplinirani – izboljšajmo krvni pretok. Krvni pretok izboljšamo tako, da večkrat na dan poskrbimo za fizično sprostitev krvnega pretoka na mestih, kjer bi bil lahko omejen ali prekinjen. Noge namreč vse prevečkrat pustimo v statičnem položaju, čemur se ne moremo izogniti. Za izboljšanje krvnega pretoka se usedemo na stol in dvignemo noge nekaj centimetrov od tal. S tem smo dali prosto pot krvi, da potuje po naših nogah. Da bi krvni pretok še bolj pospešili izvajamo vajo kroženja stopal v poljubni smeri.

Gibajte se

Da bi preprečili nastajanje in odpravili celulit, je potrebno čimveč gibati. Izbira aktivnosti ali športa ni toliko pomembna, kot to, da to izvajamo dovolj pogosto. Se radi sprehajate, tečete ali kolesarite? Morda imate raje skupinske športe? Važno, da ste aktivni in da si nabirate kondicijo. S hujšanjem ne boste le zmanjšali obsega nog, zadnjice in trebuha, ampak poskrbeli tudi za nadležne obloge celulita na vaših stegnih.

Ni treba da vse naredite sami

Mati narava je poskrbela za obilo čudežnih rastlin in plodov, ki nam pomagajo pri odstranjevanju celulita. S človeško pomočjo pa smo dobili kreme, prehranska dopolnila in super hrano. S primerno izbiro najdemo produkte, ki imajo zavidljive učinke, če jih le uporabljamo dovolj redno. Izbira anticelulit kreme je lahko težja naloga, saj kreme učinkujejo različno od osebe do osebe. Super hrana in prehranska dopolnila ponujajo široko paleto izdelkov, ki pomagajo pri odpravi celulita. Izbiramo super hrano in prehranska dopolnila, ki odpravljajo dejanske povzročitelje celulita ter izdelke, ki pomagajo pri hujšanju in odpravi maščob.

Priporočena super hrana in prehranska dopolnila, ki vam lahko pomagajo pri odpravi celulita: Glukomanan, Omega 3, Fat burner, Zeleni čaj, proteini (proteinski prašek),...

Prehrana, prehrana, prehrana

Tako kot za samo hujšanje, je tudi za odpravo celulita pomembna naša prehrana. V prvi vrsti se je potrebno izogibati vsej hrani, ki redi. Ko smo to osvojili, je potrebno v dieto dodati hranilne snovi, ki skrbijo za boljšo prebavo, boljši krvni pretok in zdrav srčno žilni sistem.

Tako se je potrebno izogibati predelani hrani in uživati čimbolj naravno – bio in nepredelano hrano. Izogibati se je potrebno velikim količinam ogljikovih hidratov, ogljikovim hidratom z visokim glikemičnim indeksom (GI) ter zmanjšati vnos nezdravih maščob. Za odpravo celulita se zato priporoča nizko hidratno shujševalno dieto.

Anticelulitni boj podkrepimo z zelenjavo in sadjem. Posebej priporočljivo je uživanje zadostne količine agrumov (pomaranča in limona), česna in jagodičevja (jagode, borovnice, goji jagode, ameriške borovnice, acai jagode). Telesu zagotovimo dodatno pomoč pri boju s celulitom z izbiro začimb, ki topijo maščobe, spodbujajo prebavo in pospešijo metabolizem. V to skupino začimb lahko štejemo čili, ingver, poper in rožmarin.

Razvajajte se

Krvni pretok na izpostavljenih mestih lahko izboljšamo z masažo. Ponavadi se na mestih, kjer imamo celulit »grabimo«, ko se nezadovoljno gledamo pred ogledalom. Zamenjajmo to raje za masažo, ki jo izvajamo medtem ko sedimo na stolu, med branjem knjige ali ko se uležemo v posteljo. Še bolje, ko ugotovimo, da je masaža prijetna, prepustimo to kdaj tudi našemu partnerju. Skrbi, da bo naš dragi zgrožen ob pogledu na naša stegna so odveč, sploh če mu razložimo, da bomo kmalu brez celulita za vedno. No, če smo bolj sramežljive narave lahko začnemo pri ugasnjeni luči ali pri svečkah. Sveče namreč odlično skrivajo naše napake in poudarjajo našo lepoto – če ne verjamete, si oglejte nekaj fotografij, ki so nastale ob svetlobi sveč.

Če se radi pustite razvajati dlje časa, si privoščite masažo v masažnem salonu. Maserji svoje delo obvladajo, zato se boste pod njihovimi rokami počutili božansko. Seveda masaža hrbtnega dela ne bo odpravila celulita, zato se odločite za masažo dela telesa, kjer vas pesti celulit. Ker je najbolj pomembna sama masaža in ne toliko tehnika, niti ni nujno da se odločite za anticelulit masažo. Pomembno je, da spodbujamo krvni pretok ter, da se pustite razvajati pod svojimi rokami, rokami partnerja ali maserja.

Pijte vodo

Naše telo potrebuje od 1,5 do 3 litre vode na dan – odvisno od letnega časa in našega življenjskega sloga. Govorimo seveda o vodi in ne o sladkanih sokovih. Velika večina sokov v trgovini je namreč sladkanih, kar ni zdravo. Tudi če ne upoštevamo sladkorja, je večino hranil priporočeno vnesti v telo s hrano in ne s pijačo. Izjema so sokovi in smoothie-i, ki jih stisnemo oziroma zmešamo v naši kuhinji. Sveže sadje je pomembno, ne glede na vrsto. Vendar, kot že omenjeno, pijte dovolj vode in dovolj redno. In ne pozabite, da dobimo občutek žeje šele takrat, ko naše telo že nekaj časa kliče po vodi.

Kaj je že to celulit?

Pri poplavi vseh nasvetov, priporočil in tehnik se sprašujemo, kako da ima še vedno toliko žensk težavo s celulitom? Dejstvo je, da čudežnega zdravila, ki bi odpravil celulit čez noč ni.

Tudi zgornje metode vključujejo nekatere plačljive produkte – anticelulit krema, prehranska dopolnila, masaža in super hrana. Vendar se rešitev skriva v uporabi kombinacije vseh metod. Lahko se seveda odločite samo za metode, ki so brezplačne. Je pa močno priporočljivo, da se odločite za uporabo vseh metod, se držite svojega načrta in se resnično znebite celulita za vedno.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Izgubite svoje kilograme hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku