Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Popolna super hrana Acai jagode

Popolna-super-hrana-Acai-JagodeŽelite shujšati ali pa vam zgolj primanjkuje energije? Super hrana acai jagode vam pomaga doseči to in še mnogo več. Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj bi morale biti acai jagode del vašega jedilnika vsak dan. Obilo antioksidantov, vlaknin in vitaminov vam bo narisalo nasmeh na obraz, saj se boste počutili pomlajeni – in res boste pomlajeni.

Sadje acai jagode (acai berry) raste na acai palmah v deževnem gozdu Amazonke v Braziliji. Temno vijolične acai jagode so velikosti grozdja in že od nekdaj cenjene kot bogat vir hranljivih snovi.
 

Acai jagode imajo vrsto pozitivnih lastnosti za naše telo:

  • Odlične so za za zahujšanje in kurjenje maščob, saj delujejo kot zaviralec apetita in pospešijo metabolizem
  • Zvišujejo nivo energije in izboljšajo vzdržljivost
  • Acai jagode krepijo imunski sistem in varujejo naše telo pred boleznimi in okužbami
  • Pomagajo pri nespečnosti in na splošno izboljšajo spanec
  • Krepijo srčno žilni sistem in varujejo naše telo pred rakavimi obolenji in boleznimi srca
  • Kot odličen antioksidant, acai jagode upočasnjujejo staranje in pomagajo pri vnetjih
  • Povečajo libido in izboljšajo spolno zmogljivost

Acai jagode, super hrana ki prepriča

Kljub temu, da so zelo priljubljene v Braziliji, so bile do nedavnega acai jagode razmeroma slabo poznane v drugih delih sveta. Vse to se je spremenilo po oddaji Oprah Winfrey, kjer so acai jagode predstavili svetu in poročali o pozitivnih učinkih, ki jih ima ta super hrana na človeško telo. Acai jagode so izjemno bogate z aminokislinami in esencialnimi maščobnimi kislinami.
Poleg tega pa so acai jagode bogat vir naravnih vlaknin, kalija, bakra, magnezija in vitaminov A, B1, B2 in B3, C, D in E.

Acai jagode vsebujejo preko 40 % vlaknin, ki v prehrani prinašajo številne koristi. Zaradi vlaknin se podaljša čas, ki ga potrebuje tanko črevo, da prebavi hrano ter da hranilne snovi preidejo v krvni obtok. Zaradi tega se krvni sladkor dvigne počasneje in v manjših količinah. Poleg tega pa vlaknine acai jagod pomagajo pri razstrupljanju, saj čistijo črevo in posledično izboljšajo prebavo.
Acai jagode znižujejo holesterol v krvi, ščitijo pred srčno žilnimi boleznimi in rakom na debelem črevesju.

Antioksidanti

Prosti radikali v našem telesu povzročajo rakava obolenja in zgodnje staranje. Z leti se nam upočasnjuje metabolizem, kar je tudi posledica velike količine prostih radikalov. Edini boj proti prostim radikalom, pa so antioksidanti, ki jih acai jagode vsebujejo v izobilju. Acai jagode vsebujejo kar 30 krat toliko antioksidantov kot vino.

Acai jagode za hujšanje

Dobro vemo, da so acai jagode bogate s hranilnimi snovmi, kot so omega 3 maščobne kisline in vlaknine ter imajo višjo stopnjo antioksidantov kot katera koli druga hrana. Rezultati različnih znanstvenih študij dokazujejo, da so acai jagode odlična super hrana za hujšanje.

Izkazalo se je, da vsebujejo več ključnih sestavin, ki pospešijo presnovo, delujejo kot zaviralec apetita in pomagajo graditi mišični tonus.

Ker acai jagode vsebujejo veliko vlaknin, odlično poskrbijo za občutek sitosti. Zaradi pospeševanja metaboličnih procesov, poskrbijo za zmanjšano absorpcijo in hitrejše kurjenje maščob. Na račun velike vsebnosti omega 3 maščob, pa acai jagode zvišujejo nivo energije in izboljšajo vzdržljivost, kar nam pomaga pri intenzivnih treningih in vsakdanjih opravilih.
In ker znanstvene študije niso zabeležile nobenih stranskih učinkov uživanja te super hrane, so acai jagode res čudež narave.

Super moč Acai jagod

Poleg vsega naštetega imajo acai jagode pozitivne učinke na zdravje in počutje ljudi. V svetu so poznane tako kot zelo učinkovito sredstvo za hujšanje, kot sadež, ki nas napolni z energijo. S veliko vsebnostjo antioksidantov acai jagode pospešujejo metabolizem in nevtralizirajo proste radikale. To nam prinaša upočasnjeno staranje, hitrejše kurjenje maščobe, manj utrujenosti in polno nove energije.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Izgubite svoje kilograme hitreje z NutriUp Glukomananom:

Glucomannan IZDELEK
Glukomanan je prehransko dopolnilo za hujšanje, katerega učinke je potrdila tudi EFSA. Vpliva na občutek sitosti, ki traja in zaviranje apetita.

vec-o-izdelku