Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Bio hrana je zakon

Bio-hrana-je-zakonVerjetno ni potrebno poudarjati, kako pomembno je, kakšno hrano vnašamo v svoje telo. Današnji tempo življenja nam ne dovoli, da bi se redno ter zdravo prehranjevali, to pa našemu telesu povzroča stres in utrujenost. Posledično si nakopljemo različne bolezni in kakšen odvečen kilogram. Zato se odpovejte nezdravi prehrani in se odločite za zdravje. Odločite se za bio hrano.

Bio in ne bio

Najbolj poglavitna lastnost bio hrane je ta, da je pridelana na naraven način. Ne vsebuje strupenih kemikalij - herbicidov, nitratov in pesticidov za uničevanje škodljivcev, nobenih umetnih ojačevalcev okusa in arom. Pridelovalci bio hrane zemljo gnojijo z naravnimi gnojili, kot je kompost in živalski iztrebki. Seveda od živali, ki jih krmijo z bio hrano. Bio hrana vsebuje veliko več vitaminov in mineralov, kot konvencionalno pridelana živila.

Zavedati se moramo, da so ravno vitamini in minerali izjemnega pomena za dobro delovanje našega organizma. Bio hrana je bolj polnega okusa in dalj časa ohrani svežino, ker vsebuje lastne snovi za varovanje pred vplivi iz okolja. Pri pokušini hitro opazimo, da se okus bio sadja in bio zelenjave močno razlikuje od tiste hrane, ki je na voljo v trgovskih centrih in je običajno uvožena ter prihaja iz drugega konca sveta. Kako naj nebi bila razlika, ko pa sadeži zrastejo na zemlji, ki je polna strupov in se obirajo napol zreli.

Po obiranju sadeže spravijo v hladilnice in s konzervansi poskrbijo, da so videti popolno še dolge tedne. Pot od hladilnice pa vsebuje še transport, na koncu pa hrana na trgovskih policah čaka na nas.

Bio certifikat

Ker trgovci želijo povečevati prodajo svojih izdelkov, lahko v današnjem času zasledimo tudi veliko zavajanja. Zato moramo biti pri nakupu pozorni na ekološki certifikat, ki ga podeli določen inštitut, evropski znak za ekološko kmetijstvo in deklaracijo, kjer so napisane ekološke sestavine. Vedno pa mora biti napisano tudi ime inštituta za kontrolo in certifikacijo.

Zakaj ne bi našemu telesu privoščili le najboljše, si vzeli čas in se posvetili pripravi kvalitetne bio hrane, saj s tem zmanjšujemo tveganja za različne bolezni in alergije. Kvalitetna bio prehrana nam prinese tudi dobro počutje, dvigne nivo energije za delo, športno aktivnost, učenje in omogoči polno, srečno ter okusno življenje.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Želite zdrav in okusen obrok? Poiskusite slasten nadomestek obroka Pure Meal:
nadomestek obroka pure meal
Če želite polnovreden obrok, ki je bogat z beljakovinami in ogljikovimi hidrati z nizki glikemičnim indeksom, izberite NutriUp Pure Meal. Lahko ga uporabite kot samostojen nadomestek obroka z idelanim razmerjem hranilnih snovi ali kot dodatek k prehrani za bolj uravnotežen obrok.


vec-o-izdelku