Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Super hrana za možgane

Super hrana za mozganeUgotovitve zadnjih raziskav so pokazale, da na zdravje možganov blagodejno vpliva tako imenovana super hrana. Znanstveniki in nutricisti so ugotovili, da lahko izvlečki borovnic in jagod (goji jagode) varujejo vaše možgane pred prezgodnjim staranjem in hkrati tudi pred raznimi vnetji ter sevanji iz okolice.

S prehranskimi dopolnili in super hrano si lahko zagotovite stabilno delovanje možganov v mladosti kot tudi v starosti.
Zaščita za vaš živčni sistem

Borovnice skrbijo za vaš stabilen živčni sistem in preprečujejo vse vrste oksidativnih poškodb. Tudi ko boste stari, bodo vaša čutila in možgani delovali optimalno. Mar ne bo super, ko boste uživali v mladostnem duhu in kar žareli od znotraj.

Druga odlična stvar je, da super hrana iz borovnic skrbi za pravilno raven holesterola v krvi. Torej, če imate povišan holesterol, namesto zdravil poskusite prehranska dopolnila iz naravnih borovnic in si znižajte holesterol brez nezaželenih stranskih učinkov.

Dobro zdravje vaših možganov

Poleg omenjene super hrane, imajo velik pomen pri vzdrževanju vaših možganov v zdravem stanju, tudi
omega 3 maščobne kisline. DHA ( dokozaheksaenojska kislina ) kislina zadržuje večji del sivih celic v možganih. In kot ste seznanjeni, je DHA najpomembnejša za pravilno delovanje in prenos možganskih signalov.
Omega 3 maščobne kisline lahko poleg iz hrane in prehranskih dopolnil, dobimo tudi z uživanjem ribjega olja. Za boj proti boleznim pri otrocih, se ribje olje izkaže kot super sredstvo. Mnogi od vas se ne zavedate, da poleg vitaminov in mineralov, predvsem ribje olje zagotavlja telesu potrebno količino omega 3 maščobnih kislin DHA.

Super hrana za nosečnice

Ne samo pri starejših in otrocih, ampak tudi pri nosečnicah ima super hrana pomembno vlogo. Med nosečnostjo je rast otroka v maternici odvisna od prehrane matere in njenega zdravja. Omega 3 maščobne kisline so zelo pomembne za nosečnice, saj je rast možganov otroka in njegovih funkcij, v veliki meri odvisna predvsem od maščobnih kislin. Tudi po rojstvu otroka maščobne kisline ohranjajo pravilno rast možganov otroka in vplivajo na otrokovo splošno zdravje in počutje.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Za boljši razvoj in ohranjanje vitalnosti možganov izberite Omega 3 maščobame iz ribjega olja:

omega3 IZDELEK
Omega 3 maščobe skrbijo za boljši razvoj dojenčkovih možganov, pri odraslih osebah pa pomagajo ohranjati vitalnost možganov. Še posebej se omega 3 maščobe svetuje vsem, ki so bolj dovzetni za srčne in žilne bolezni.

vec-o-izdelku