Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Super hrana goji jagode

super-hrana-goji-jagodeSuper hrana je dobila novega člana, saj se goji jagode po svojih kvalitetah postavljajo ob bok drugi, še bolj znani super hrani – acai jagodam. Super hrana vas napolni z energijo, ki jo potrebujete če hujšate in svoje telo s športom ženete do skrajnih meja zmogljivosti.

Goji jagode izvirajo iz Kitajske in Tibeta, kjer ima ta super hrana poseben status že več kot dve tisočletji. Zaradi bogate vsebnosti hranilnih snovi, pa danes goji jagode rastejo že skoraj po celem svetu. V Evropi jih gojijo Angleži, Bolgari, ne zaostajamo pa niti Slovenci.


Hranilne snovi v goji jagodah

Super hrana zadnja leta polni police lekarn in trgovin z zdravo prehrano. Antioksidanti ter vitamini in minerali v velikih količinah, pa so razlog, da tudi goji jagode najdejo mesto na policah. Med vitamini prevladuje predvsem vitamin C, med minerali pa kar težko katerega izpostavimo, saj super hrana goji jagode vsebuje kar 20 različnih mineralov. Seznam dopolnjuje tudi 18 različnih esencialnih aminokislin, ki tudi nepopolne beljakovine spremenijo v popolne.

Z nepopolnimi beljakovinami potrebam telesa ne moremo zadostiti, to vedo predvsem fitnes navdušenci in profesionalni športniki. Iz istega razloga je ta super hrana priporočljiva tudi za vse vegetarijance in vegane. Beljakovine, ki niso živalskega izvora namreč večinoma ne vsebujejo dovolj esencialnih aminokislin, ki tvorijo popolne beljakovine.

Super hrana za super počutje

Goji jagode lahko kupimo v tabletah (prehranska dopolnila), sveže, posušene ali v soku. V Sloveniji na žalost težko najdemo sveže, v obliki sadeža so na voljo le posušene goji jagode. Sokovom iz goji jagod je večinoma primešano drugo sadje, zato je z vidika kvalitete najbolje, da se odločimo za prehranska dopolnila.

Goji jagode so priznane kot najbolj hranilno živilo, ki ga poznamo – super hrana. Ker vsebujejo visoko kakovostne hranilne snovi, goji jagode koristijo za:

  • višji nivo energije za vsakdan ter za športne napore
  • boljše počutje
  • višja odpornosti pred različnimi boleznimi
  • za hujšanje in shujševalne diete
  • preprečevanje staranja
  • boljši vid
  • lepše lase
  • kvalitetnejši spanec

Goji jagode, tako kot acai jagode, so super hrana, ki enostavno mora biti na jedilniku vseh, ki si želijo živeti zdravo. So nepogrešljive kot prehransko dopolnilo, saj nadomeščajo hranilne snovi, vitamine in minerale, ki so nujno potrebni za prenatrpan vsakdan.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Napeta mladostna koža in sijoči laseje - NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih