Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Naravno zdravje

Naravno-zdravjeSte vitki in fit, energični in polni življenja. Zjutraj se zbudite kot prerojeni in se veselite dneva pred vami. Življenje je dobro in že se veselite leta pred vami.


Niste to vi?

Pa bi lahko bili. Odkrijte načine zdravega življenja. Odkrijte kako ostati zdrav z nekaj preprostimi pravili hranjenja. Hrana nam prinaša energijo za življenje. Res je, nekoč je bila hrana
ekološko pridelana in ni bilo problemov.
Danes pa se zaradi finančnih pritiskov, razvoja »moderne znanosti« in uporabo pesticidov, v večini prehranjujemo z gensko spremenjeno hrano, ki je osiromašena pomembnih hranilnih snovi. Predelana živila spodbujajo bolezni in proces staranja. Pa si poglejmo nekaj preprostih pravil zdravega prehranjevanja:


1. Jejte ekološko pridelano hrano, ki ni gensko spremenjena

2. Jejte hrano lokalnih kmetov in ne živila, izvora katerih ne poznate

3. Rastlinski viri živil so mnogokrat boljši kot živalski viri (še posebej maščobe)

4. Izogibajte se nepotrebni obdelavi živil. V večini primerov dobimo največje koristi od živila, ko je surovo. Če je obdelava potrebna, naj bo ta tolikšna, da zadosti uničenju morebitnih bakterij in virusov ter zagotovi hrani dober okus. Vsakršno pečenje, cvrtje ali peka na žaru »razbija« molekule, kar pospeši proces staranja.

5. Jejte zmerne količine hrane in jo porazdelite na vsaj 5 dnevnih obrokov. Vsak obrok mora biti dobro uravnotežen in mora vsebovati vse potrebne vitamine, minerale, vlaknine, beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, encime, itd.

6. Prehranska dopolnila. Pomemben člen v optimalni prehrani so tudi prehranska dopolnila. Dandanes je vedno težje najti biološko in ekološko pridelano hrano in težko je zadovoljiti potrebe po vseh mineralih in vitaminih. V spodnjem seznamu si oglejte ključna prehranska dopolnila:
Prehranska dopolnila, vitamine in minerale je najbolje zaužiti takoj po obroku in jih razdeliti med ostale obroke čez dan.

Ne pozabite, da ste kar jeste!

Organska in BIO hrana je na voljo v ekoloških trgovinah, pri okoliških kmetih in na tržnici. Dobra prehrana lahko prepreči ali ozdravi marsikatero bolezen, vključno z rakom ali debelostjo. Hrana postane del nas, vendar mnogi z izbiro hrane ogrožajo svoje zdravje in življenje. Prava prehrana pozitivno vpliva tudi na vedenje, občutek sreče in psihološko stabilnost. Prav tako vpliva tudi na spomin in inteligenco.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti

100% hidroliziran kalogen visoke gostote NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih