• Paket za hujšanje za ženske
  • Koencim Q10
Previous Next
Planet Diet Aktualno

Kaj pomaga, ko peče zgaga?

Kaj-pomaga-ko-pece-zgagaZgaga je pogosta težava, s katero se srečuje veliko ljudi. Gre za zatekanje želodčne kisline nazaj v požiralnik, kar povzroča pekočo bolečino. Kaj pa lahko storimo, ko tudi zdravila ne pomagajo?

Izogibanje sprožilnim dejavnikom

Verjetno že sami približno veste katera hrana vam povzroča težave. Nekatera živila pa so že splošno znano problematična: čokolada, soda (kokakola), ocvrta hrana, alkohol, hrana z visokim deležem maščob (sir), mastno meso (svinjina) in kofein.

Počitek po kosilu

Počitek kadarkoli v času do štirih ur po kosilu je pogosta napaka, saj je počitek v tem času odsvetovan. Izogibati se je potrebno tudi večjim večernim obrokom. Vodoravni položaj namreč še pospešuje zatekanje kisle vsebine želodca nazaj v požiralnik. Če se težave pojavljajo ponoči, je pametno spati z dvignjenim vzglavjem.

Prepričajte se da jemljete zdravila pravilno

Za zdravljenje diagnosticiranega refluksa se uporabljajo inhibitorji protonske črpalke, ki zmanjšajo nastajanje kisline v želodcu. Inhibitorje protonske črpalke se ponavadi jemlje 30 do 60 minut pred zajtrkom. Nekaterim pa pomaga razdeljen odmerek, en zjutraj in en popoldne, da se izognejo težavam ponoči.

Znižanje teže

Raziskave kažejo, da imajo pretežki ljudje trikrat bolj pogoste simptome refluksa, kot suhi ljudje. Že samo hujšanje torej simptome zmanjša, težave pa lahko v celoti izginejo.

Vzemite v kontrolo težave z refluksom in ne dovolite, da vam zgaga moti vsakodnevne aktivnosti.


Za hujšanje z boljšimi rezultati izberite NutriUp:

Za hujšanjeČe bi radi preprečili zgago in ste se odločili za hujšanje, vam nudimo visoko kakovostna in preverjena prehranska dopolnila za lažjo dosego cilja. Vsi izdelki vsebujejo naravne sestavine, ki so za telo zdrave in nimajo nikakršnih nezaželjenih učinkov. Zagotovite si več motivacije ter trajne rezultate in se pridružite mnogim našim uporabnikom, ki jim je že uspelo.

prehranska dopolnila za hujšanje
Nadomestek Obroka Pure Meal
Kolagen Premium
Afriški Mango & Malinovi Ketoni
Whey Proteini Premium
CLA - Konjugirana linolna kislina