Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kaj pomaga, ko peče zgaga?

Kaj-pomaga-ko-pece-zgagaZgaga je pogosta težava, s katero se srečuje veliko ljudi. Gre za zatekanje želodčne kisline nazaj v požiralnik, kar povzroča pekočo bolečino. Kaj pa lahko storimo, ko tudi zdravila ne pomagajo?

Izogibanje sprožilnim dejavnikom

Verjetno že sami približno veste katera hrana vam povzroča težave. Nekatera živila pa so že splošno znano problematična: čokolada, soda (kokakola), ocvrta hrana, alkohol, hrana z visokim deležem maščob (sir), mastno meso (svinjina) in kofein.

Počitek po kosilu

Počitek kadarkoli v času do štirih ur po kosilu je pogosta napaka, saj je počitek v tem času odsvetovan. Izogibati se je potrebno tudi večjim večernim obrokom. Vodoravni položaj namreč še pospešuje zatekanje kisle vsebine želodca nazaj v požiralnik. Če se težave pojavljajo ponoči, je pametno spati z dvignjenim vzglavjem.

Prepričajte se da jemljete zdravila pravilno

Za zdravljenje diagnosticiranega refluksa se uporabljajo inhibitorji protonske črpalke, ki zmanjšajo nastajanje kisline v želodcu. Inhibitorje protonske črpalke se ponavadi jemlje 30 do 60 minut pred zajtrkom. Nekaterim pa pomaga razdeljen odmerek, en zjutraj in en popoldne, da se izognejo težavam ponoči.

Znižanje teže

Raziskave kažejo, da imajo pretežki ljudje trikrat bolj pogoste simptome refluksa, kot suhi ljudje. Že samo hujšanje torej simptome zmanjša, težave pa lahko v celoti izginejo.

Vzemite v kontrolo težave z refluksom in ne dovolite, da vam zgaga moti vsakodnevne aktivnosti.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

100% hidroliziran kalogen visoke gostote NutriUp Kolagen Premium:

kolagen-premium IZDELEKZagotovite svojemu telesu dovolj kolagena in tako poskrbite za lepe in sijoče lase, napeto kožo in zdrave nohte. Najboljše rezultate si zagotovite s kakovostnim, 100% hidroliziranim kolagenom visoke gostote.

vec-o-izdelkih