Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Male skrivnosti za povišan holesterol

male-skrivnosti-za-povisan-holesterolV današnji družbi se s to težavo sooča že večina ljudi od najstniških let dalje, nekateri tudi že prej. Povišan holesterol je največkrat posledica uživanja hrane, ki je bogata z nasičenimi maščobami. Največ lahko naredimo, če mastno hrano enostavno zamenjamo s hrano, ki bo obdržala raven holesterola pod kontrolo.Zaradi povišanega holesterola ni potrebno, da obrnete svoje prehranjevalne navade na glavo.
Večina povzročiteljev za povišan holesterol se namreč skriva v malenkostih, ki jih zakrivite vsakodnevno. Če ste pozorni na teh nekaj malenkosti, ki so glavni povzročitelji povišanega holesterola, ste na dobri poti, da se kasneje ne boste obremenjevali s to težavo.


Enostavne menjave

  1. Zamenjajte maslo z margarino. Ta vsebuje rastlinske sterole, ki zmanjšajo absorpcijo holesterola v telo.
  2. Polnomastne mlečne izdelke zamenjajte za posnete, manj mastne, saj ti manj vplivajo na povišan holesterol. Namesto sadnega jogurta, ki je poln sladkorja, se odločite za navadnega.
  3. Skodelico kave s smetano zamenjajte za skodelico kapučina ali izberite kavo z mlekom.
  4. Tortice in biskvite zamenjajte s polnozrnatim toastom, na katerega lahko namažete margarino in ga posujete z rozinami. Z nekaj idej lahko ustvarjate gurmanske in zdrave sladice.
  5. Salamo v sendviču zamenjajte za puste piščančje prsi in svežo zelenjavo.
  6. Hrano, ki je izrazito mastna, pripravljajte z manj olja in maščob. Pri izbiti olj, se odločite za ekstra deviško olivno olje ali kokosovo olje.

Visoka raven holesterola ogroža ožilje in s tem normalno delovanje srca in drugih vitalnih organov. Ključnega pomena je, da se zniževanja povišanega holesterola lotite dovolj zgodaj in z jasno zastavljenimi cilji. Že s pravilno prehrano se lahko izognete doživljenjskemu jemanju zdravil. V pomoč so vam tudi nekatera prehranska dopolnila, kot so naprimer
Omega 3 maščobne kisline.

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Do nižjega holesterola z Omega 3 maščobami iz ribjega olja:

omega3 IZDELEK
Omega 3 maščobe ohranjajo zdrav kardiovaskularni sistem, znižajo raven holesterola in krvnega tlaka. Še posebej se omega 3 maščobe svetuje vsem, ki so bolj dovzetni za srčne in žilne bolezni.

vec-o-izdelku