Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.

Nasveti za hujšanje, diete ter za zdravje.
Planet Diet Modra Številka

Glikemični indeks (GI)
Indeks telesne mase

Kurjenje maščob med sedenjem

Kurjenje-mascob-med-sedenjemNe glede na to, kakšen je urnik, sedenje za računalnikom, hitenje po opravkih in gledanje najljubše serije na televiziji se slej ko prej pozna na vedno večji zadnjici in trebuhu. Kako torej spodbuditi metabolizem in kurjenje maščob med sedenjem?

Trenirajte mišice

Mišice porabijo 12 krat več kalorij kot maščoba. Če ne morete hoditi v fitnes, trenirajte mišice kar sede.

Trebušne mišice: na svojem stolu se rahlo nagnite nazaj in dvigujte iztegnjene noge, nato pokrčite svoje noge k prsnemu košu in jih ponovno iztegnite. Izvajajte vsako vajo v 3 serijah po 20 ponovitev. Še ena ideja je, da ko popolnoma izdihnete, zadržite sapo za 8 sekund, da začutite krčenje trebušnih mišic.

Noge: za lepša stegna, med koleni stiskajte malo žogo skupaj za 10 sekund, 3 serije po 20 ponovitev. Tudi korakanje v sede pomaga, dvigujte in spuščajte vsako nogo posebej za 10 minut in pokurili boste 30 kalorij.

Zadnjica: stisnite zadnjične mišice za 5 sekund in spustite ter naredite 20 ponovitev. Nato izmenično stiskajte levo in desno stran.

Veliko smeha

Če se na dan smejimo 10 do 15 minut, pokurimo 40 kalorij. Zelo enostaven način, ki dvigne srčni utrip za 10 do 20 %.

Vstajanje

Med delovnim časom vstanite 8 do 10 krat in se hitro sprehajajte za 5 minut. Na ta način pokurite 300 kalorij več od ljudi, ki cel dan ostanejo na svojem stolu.

Zamenjajte svoj stol

Prva alternativa je žoga, ki ves čas ohranja aktivne vaše hrbtne mišice le s sedenjem. Na ta način kurite več kalorij in izoblikujete svoje trebušne mišice in hrbet. Sedenje na žogi pa naj ne bo daljše kot 60 minut na dan. Doma si omislite stol gugalnik, saj lahko z zibanjem izgubite 150 kalorij na uro.

Jejte pametno

Nekatera hrana lahko pospeši metabolizem, naprimer pekoča hrana (kajenski poper), proteini (piščanec, sir) in hrana bogata z vlakninami (brokoli, korenje, beluši). Naše telo porabi več energije za prebavo te hrane in na ta način tudi več kalorij. Pravtako so nam na voljo fat burnerji, ki vsebujejo manjšo količino pekoče hrane ter na ta način naravno pospešujejo metabolizem.

Za konec pa ne pozabite na zadostno hidracijo in na to, da so odmori na delovnem mestu več kot samo zaželeni, celo nujni ;)

Facebook Google+

Sorodne teme:
Vse shujševalne diete
Smoothie recepti
Smoothie za hujšanje in razstrupljanje
Kako garcinija pomaga pri hujšanju?
Dukanova dieta
Preprečite vnetje mehurja na naraven način

Želite raven trebuh in sanjsko postavo? Izberite fat burner SlimAir Thermo:

fat burner IZDELEKSlimAir Thermo je fat burner z dokazano učinkovitimi naravnimi sestavinami, ki vam polepšajo postavo. Izdelek je testiran na Ameriški univerzi, njegove sestavine termogenično pospešujejo izgorevanje maščob, vam pomagajo pokuriti kar 278 kalorij več in pospešujejo metabolizem.

vec-o-izdelku